PREMIÉR:Vláda vymenuje P.Macha za šéfa ÚVO, ak ho schváli ZMOS a zamestnávatelia

16.05.2012 Bratislava

Bratislava 16. mája (TASR) - Pokiaľ opozičného kandidáta na post šéfa Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) Petra Macha odobria samosprávy a zamestnávatelia, kabinet Roberta Fica nebude mať problém s jeho vymenovaním. "Vláda vymenuje predstaviteľa opozície do funkcie predsedu ÚVO, ak tento nominant bude odsúhlasený zamestnávateľmi a ZMOS-om," konštatoval dnes premiér s tým, že ak sa opozícia dohodla, bude to rešpektovať.

Očakáva, že zamestnávatelia, ako aj Združenie miest a obcí Slovenska (ZMOS) oznámia, že sú stotožnení so spomínaným kandidátom, keďže podľa jeho slov sú to najmä mestá a obce i zamestnávatelia, ktorí majú v súčasnosti problémy s verejným obstarávaním. "Je preto asi správne, aby tí, čo sa najčastejšie dostávajú do kontaktu s verejným obstarávaním, mohli k tejto téme niečo povedať," povedal Fico. Zároveň vyzval lídra KDH Jána Figeľa, aby s nimi začal rozhovory na túto tému.

Najvyšší kontrolný úrad (NKÚ) má viesť Kamil Krnáč, ktorého navrhuje SaS. "Je to ich rozhodnutie, tam sme to ničím nepodmieňovali, táto pozícia patrí opozícii, preto ak takýto návrh príde, nevidím teraz dôvod na to, aby sme ho spochybňovali, " reagoval predseda vlády.
 

Vyberte región